Alla BarnHjärtans Månad

Eftersom jag tog ett litet uppehåll nu i februari har jag inte hummit skriva om något som berör mig i allra högsta grad. Nämligen Alla BarnHjärtans Månad, Februari.

______________________________________________________


Varje år föds 1000 barn med hjärtfel i Sverige. Barnens hjärtsjukdomar kommer ofta i skuggan av de som drabbar vuxna. Därför sätter vi alla små hjärtan i centrum under februari. För tredje året i rad ägnar Hjärt-Lungfonden februari månad till att samla in pengar för att fler barnhjärtan ska få chansen att klappa längre. Satsningen blir större och större för varje år.

2007 var första året då Hjärt-Lungfonden utnämnde februari till Alla barnhjärtans månad. Då samlade vi in fem miljoner kronor till en barnkardiologisk forskartjänst på Umeå Universitet. 
 
Förra året, 2008, fördubblade vi satsningen och satte målet till 10 miljoner kronor för att kunna utrusta Stockholms, Göteborgs och Lunds barnhjärtmottagningar med varsin toppmodern 3D-ultraljudsmaskin. Vårt rop på hjälp och stöd uppmärksammades. Målet inte bara nåddes - det slogs med ytterligare 5 miljoner kronor som kunde delas ut till forskningsprojekt kring medfödda hjärtfel! Tillsammans med alla engagerade givare och samarbetspartners lyckades vi också synliggöra hjärtebarnen och lyfta denna viktiga fråga i samhället.

Årets insamling fortsätter i stor skala, med målet att samla in 15 miljoner kronor till fyra forskartjänster helt inriktade på barns hjärtsjukdomar. Forskningen på barnhjärtan är sedan länge eftersatt, det vill Hjärt-Lungfonden tillsammans med svenska folket ändra på!

Ge fler barnhjärtan chansen att klappa längre!
Stödj Kampanjen!


Dessa pins kostar 25 kr och säljs bland annat på Gina Tricot och Hemtex. 

                         

______________________________________________________



På Hjärt - Lungfondens hemsida kan du även läsa om årets pins, om olika hjärtsjukdomar och om andra hjärt - lungsjukdomar, som även behöver pengar till sin forskning. 
Här är en bild på när jag är nyopererad för mitt hjärtfel.

                         

Kommentarer
Postat av: Linda

Usch vilken läskig bild :(

2009-02-19 @ 16:23:48
URL: http://lindaha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0