Några bilder från helgen

Här är några bilder från helgen som varit. Bilder från dopet kommer upp någon annan dag, jag måste snart gå och lägga mig så jag har inte ork att lägga upp dom.

Nu kommer tåget...


     


Det ska börjas i tid... när man är 14 månader med andra ord.
 







Lördag

Nu sitter jag hemma hos Linda på spelkväll... Vi ska tydligen spela spel, vilka spel vet jag dock inte.
Egentligen hade jag tänkt kolla på en film eller två, men Linda bjöd in mig hit för typ två timmar  sen.

Ne om jag skulle vara lite social med Elina nu. Jag lägger upp lite bilder från dopet imorgon.

Ont överallt... nästan...

Nu har jag då gjort klar den här dagen. Den har varit lågn...
Först har jag ju jobbat mellan 7-15 och efter det en tur till Barkarby och IKEA.

Har så ont i fötterna och ryggen just nu! Jag är ju inte van att gå hela dagarna. Sen så ska jag även jobba imorgon... Känns väl lite sådär. Det är dock på hemmaplan och så kommer Peter jobba! Vilket betyder att jag kankse kan få en välbehövlig massage innan jag slutar. Sen så på lördag så ska jag få jobba med Ida! Hur roligt är inte det?! Jag tror inte jag har jobbat ihop med henne sen hon gick i poolen... Ska bli så roligt! Sen så ska jag jobba på måndag också. Så jag är iallafall ledig på söndag och tisdag.

Imorgon ska jag även prata med chefen om ifall att jag kan få gå på "julbordet" som vi ska ha. Jag tycker det vore lite taskigt att inte låta mig gå på det, jag är ju trots allt ordenarie.

Sen så har jag ju planerat in en fika med Linda imorgon :)

Hemma!

Nu är jag då hemma i Bålsta igen. Känns riktigt skönt!
Hitils idag har jag hunnit träffa Linda en stund och tagit upp väskan till sovrummet. Nu sitter jag här i den/min nya säng och kollar på den nya TVn... Lite bortskämt kankse... Men men, jag måste ju få något roligt nån gång också.

Ja ja.. Nu ska jag ta och göra mig klar för att sova. Ska bli skönt att få räta ut min onda rygg och sova lite innan jag förstör den imorgon på jobbet.

Första kursen avklarad!

Nu har jag fått resultatet på min inlämmnings uppgift som jag lämnade in för ett tag sen.
Den fick jag G på! Tack och lov!!

Så nu har jag fått G på alla delar i den kursen. Inte helt fel...

Ne nu ska jag vara lite social och fortsätta plugga här.

Trött, Shopping, Trött & Trött

Jag är mer eller midre död känns det som! Är så trött just nu.
Mådde illa tidigare, jag trodde det var brist på mat så jag gick till Donken och tog en Lilla Menyn. Mådde bättre i kanske 20 min... Nu mår jag dåligt igen.
Måste vara för att jag är så trött som gör att jag mår illa...

Har iallafall shoppat klart för den här månade nu. Har köpt lite underkläder, två linnen, en klänning, två par knästrumpor och nagelack idag. Egentligen så tror jag inte att jag är i behovet av nagelacket, men dopm var så fina och festliga.  Om jag orkar kan jag ta kort på kläderna och lägga upp dom senare.

Nu ska jag iallafall strax bege mig bort mot G-Huset och möta upp Fluff. Får se vad som händer på den så kallade intervjun.

Brandlarm!

Brandlarm är alltid roligt!! Då får man tydligen gå hem även på högskolan.

Men det är inte så roligt när man får ytterligare en timme till att vänta...

IVN-Styrelsen?

Jag har blivit nominerad till att sitta i den nya IVN-Styrelsen. Lite roligt att bli det faktikst. Men sen så vet jag ju vem det är som ligger bakom att just jag blev det. Ska iallafall träffa F imorgon och bli intervjuad för att se om jag passar för någon post.
IVN står för Instutionen för Vård och Natur. Skolan ska slå ihop alla sina små "delar" till tre stora. Nu finns tex SköSjuk (vi sjuksköterskor), Speak (lärare & språk), Skhum (datanördar) och några till.. Men dessa ska då slås ihop.

Ja vi får se hur det går imorgon, om dom tycker att jag passar att sitta i IVN-styrelsen. Jag vet inte om jag vill heller...

Lunch...

Idag är en sån där riktigt seg dag. Föreläsningen vi hade på förmiddagen... vet inte riktigt hur jag ska beskriva den. Den var seg och tråkig, men ändå ganska intressant på sitt sätt. Vi fick höra om lite olika patientperspektiv, av döende och svårt sjuka patienter och av kvinnor som fått tillbaka sin bröstcancer. Men som sagt... Den var lite dryg.
På eftermidagen idag ska vi  ha en bra lärare. Så vi får se hur den föreläsningen blir, jag måste iallafall gå vid 16.00 som senast.

Just nu sitter jag i en av datasalarna på biblioteket. Inte så roligt kanske. Dom jag har tillbringat förmiddagen mer har gått hem och ätit, sen så lyckades dom jag annars brukar äta lunch med försvinna. Jag vet på ett ungefär var dom sitter, men jag orkar inte springa runt och leta efter dom. 
Så nu sitter jag här... Kollar ut på snöstormen och funderar på om jag ska äta mitt äpple...

Helgen och den kommande veckan

Nu är även den här helgen över. Ännu en lugn helg.
Vad har då hänt den här extremt lugna helgen?

Anna har flyttat. Mig gör det faktiskt ingenting att hon gjort det, hon verkade inte vara någon att lite på till 100% iallafall.

Jag har lyckats hålla min "diet" någorlunda bra. Har dock inte kunnat motionera som jag tänkt då min förkylning blivit värre. Nu hostar jag och är hur slemmig som hellst i halsen. Gör numera x antal situps, rygglyft, utfall och skytten nästan varje dag. Nästan lite stolt över det.

Jag har pratat med Sara i telefon i över 3 timmar och drack samtidigt lite vin... och martini. Vi hade det riktigt trevligt :)

Veckan som kommer då.
Imorgon ska jag vara i skolan 9.15-17, har dock tvätt tid kl 17. Så jag går nog lite tidigare. Sen är morgondagen över.
På tisdag är jag i skolan 9.15-12. Efter det ska jag nog kolla lite på kläder, skulle behöva åtminstone ett par byxor som jag kan ha långkalsonger under.
Sen på onsdag är jag i skolan 9.15-12. Men jag tänker gå lite tidigare så att jag kan åka hit och hämta min nya film innan jag ska iväg till tåget. Tåget går 13.29.
Då är jag hemma i Bålsta ca 16.30 beroende på väder och vind.

Sen resten av veckan ska jag njuta!

Ett Monster!!


Hon är lika farlig som hon ser ut...





Till Sara!


That's What Friends Are For


Dagens längtan...




Jag längtar till nästa vecka då jag kan sitta i bilen,
köra fort och ha den här låten på för fullt i högtalarna...

Nya tider...

Nu är det så att mitt schema över när jag kommer vara hemma framöverhar ändrats ganska så rejält.

Jag kommer åka tillbaka hit först på tisdag eller onsdag, inte måndag som jag först bestämt.
Sen så kommer jag åka hem lite tidigare än den 16:e...

Jag kommer hem den 10:e!!!

Känns så skönt att få komma hem redan då!! Det betyder att jag är hemma i en hel vecka nu snart, sen är jag här i en vecka bara, inte två. Sen är jag hemma i nästan en hel månad!
Så underbart!!

Vill inte...

Jag vet fan inte längre om jag vill plugga. Visst pluggandet går väl när jag väl gör det... Men har man ingen motivation eller lust så går det verkligen inte.
Det skulle vara så underbart att få komma tillbaka till jobbet och må någorlunda bra när dagen är slut. Nu är jag mer eller mindre gråtfärdig i slutet av dagen.Det är fan inte kul att känna sig så här ensam i en klass på 100 pers.
Och JA!!! Jag pratar med folk och mer eller mindre tränkger mig på i deras samtal och försöker bjuda in mig själv på saker. Så ni som inte tror att jag försöker göra något åt saken kan ju hålla det för er sjävla i fortsättnignen.
Det enda som håller mig kvar i skövde efter den 10:e december är Examinationen i praktiska övningar som jag har den 16:e... Jävla skit praktiska övningar!!

Sömnen är ett underligt behov

Jag har nästan aldrig behövt mycket sömn, mamma har berättat att jag redan som spädbarn sov extremt lite. Sen så har det fortsatt så.
Under dom här fyra åren jag har jobbat så har jag gått och laggt mig runt midnatt och sen gått upp vid 6 som senast. Så jag har väl i genomsnitt fått 5-6 timmars sömn varje natt under fyra år. Jag har dock sovit lite längre dom dagarna jag varit ledig.
Nu senaste tiden har jag kanske sovit runt 7-8 timmar i genomsnitt. Det är nog för mycket för mig.

Inatt så somnade jag vid 02.30-03.00 nån gång. Först så kunde jag inte sova, sen så gick en granne runt med sina högklackade skor. Så sista gången jag tittade på klockan så vad den 02.08.
I morse ringde klockan som vanligt vid 7 och var ovanligt pigg. Visst jag var trött och så som jag alltid är på morgonen. Men jag var inte trött i kroppen som jag annars brukar vara.

Så jag funderar på om jag ska tvinga mig själv att vara uppe till efter 1 inatt igen. Testa om den här teorin stämmer... Stämmer det så får jag alldeles för mycket sömn just nu.

Jag vill också ha en bebis!!

Jag tror att jag blir galen snart!!

För dom som inte vet så är jag extremt trött på att vara singel. Har dom senaste två åren velat ha någon att dela mitt liv med och skaffa barn ihop med. Men dom killar jag träffat har varit idioter, inte intresserade av förhållande eller hur skumma som hellst. Sen så finns det inte heller några vettiga killar här i Skövde, dom bra jag träffat hitils är ju upptagna.

Det som börjar bli riktigt jobbigt är att alla runt omkring mig skaffar barn hela tiden!! Linda har ju Elina, Jessica har André och så har några andra kusiner barn också. Men det är ju inte bara kusiner och så som får barn. Jag vet flera i min ålder som har två barn eller väntar sitt andra, många som är yngre än mig har barn. Jag skulle inte bli förvånad om ännu fler i min omgivning kommer och säger att dom ska ha barn snart...

Jag blir galen!! Jag vill också ha barn! Nu!! Snart skiter jag i vem som är pappan!

En seg dag...

Idag har det varit en sån där riktigt seg dag. Tiden har gått extremt långsamt...
Jag har inte gjort så mycket idag. Jag har mest suttit framför datorn, kollat på TV, duschat och varit på Vi. Borde plugga lite nu på kvällskvisten också. Men jag har verkligen ingen lust med det!!
Det är verkligen inte roligt att plugga när man inte har någon som hellst motivation.
Hellst av allt skulle jag vilja gå och köpa något riktigt onyttigt och kolla på Sex and The City, fick hem den idag :) Men jag får inte äta något onyttigt.

Snart Så...

Om exakt en vecka så håller jag på att packa en väska för att nästa dag åka hem!
Ska bl så underbart att få komma hem ett tag! Är hemma i 5 nätter, med andra ord 6 dagar. Inte helt fel...

Sen är jag här i ungefär 2 veckor innan jag åker hem för att vara hemma i hela tre veckor! Det ska bli riktigt skönt!



The House


The Car


Nya Möbler till Nya Lägenheten


Hemma från skolan...

Idag valde jag att stanna hemma från skolan. Jag vet att det är dumt, men jag hade verkligen ingen ork till att gå dit i morse. Dels så har jag sovit väldigt lite och dåligt inatt, jag har haft lite problem med sura uppstötningar senaste dagarna. Igår var det riktigt jobbigt, så jag somnade väldigt sent.
Sen så hade jag dessutom ingen lust att träffa en massa människor idag. Minsta lilla tanke på att låtsas vara glad och så lockade mig inte alls. Så jag bestämde mig för att stanna hemma idag.

Ska ta och läsa lite i Anatomiboken om det jag missade på föreläsningarna idag...

Ska nog ta och skicka iväg en ansökan om IKEA Handla kort... Eller om jag skaffar det när jag är hemma? Det negativa med det är ju att jag inte kan beställa mina möbler så att dom kommer i tid till lägenheten. Men jag vet ju inte när jag får IKEA Handla kortet hem heller...

Vill inte längre!

Jag tycker inte om det här längre! Det har bara gått två veckor sen A slutade. Men det är fan inte roligt längre. Det märks verkligen hur pass mycket hon har påverkat synen om mig, hur alla andra ser mig då. En dag så var det bra... En dag sen A har hoppat av så har det kännts bra i klassen, utan att dom har tyckt synd om mig allt för mycket. Nu är vi tillbaka på 0, nu kan man tydligen bestämma saker över mitt huvud igen utan att kolla om det är okej.
Blir det inte bättre när jag flyttar til kurorten...
Då vet jag inte vad jag gör.

Blir det inte bättre kommer jag inte klara av Skövde. Jag kommer må så psykiskt dåligt att jag inte kommer kunna plugga. Hur mycket har jag pluggat nu? Dom här två kurserna har jag knappt öppnat böckerna, jag har liksom ingen lust till det.

Nej nu ska jag gråta mig till sömns...

Det är så roligt att åka buss...

MMS

Det är så roligt att åka buss...


Kan inte sluta tänka på personen

Det finns en person som jag verkligen inte kan sluta tänka på. Jag tänker inte på personen hela tiden, men han (ja det är en han) kommer upp i mina tankar någotlunda regenbundet. Det är kankse inte så konstigt att jag tänker på personen, jag skulle behöva hans hjälp just nu. Svårt att förklara hur.
Men iallafall så har jag drömt om honom hela natten. Har vaknat flera gånger av ovädret här ute och så fort jag somnat om så har jag fortsatt drömt om honom.
Nej om jag ska ta och dricka lite kaffe nu... Känns som om jag behöver det.

Otrevliga människor!

Något jag har funderat på en del är alla konstiga människor som åker buss här i Skövde. Visst jag är van att åka buss, har gjort det ett antal år hemma, har även åkt pendeltåg i 3 år.
Det som förvånar mig här i Skövde är att folk är så otrevliga. Busschaufförerna är jätte trevliga! Dom hälsar alltid och är glada. Men alla andra människor är inte alls tevliga.
Som exempel, idag när jag åkte till skolan så var bussen knappt halvfull. Det finns med andra ord massor av platser att sitta på, men ändå så sätter sig en tjej mer eller mindre på min väska som är på sätet brevid mitt. Då var tex raden framför mig helt tom, varför då sätta sig på min väska?! Hon visade inte ens att hon var på väg att sätta sig på sätet brevid mig, jag har inget emot att någon sitter där. Men man sätter sig inte på någons väska! Tänk om jag hade haft något riktigt kännsligt i den, då hade det gått sönder.
Idag när jag åkte "hem" så var det ungefär lika mycket folk på bussen. Men ändå så sätter sig en gubbe nästan på min väska igen. Men då gav jag honom en sur blick och så satte han sig på en tom rad.
Väldigt ofta när man ska av innan den som sitter ytterst så kan man behöva hoppa över den personen. Folk respekterar inte att andra vill av före dom. Även när det är fullt och några måste stå så flyttar inte folk på sig när man ska fram. Folk ber inte heller om ursäkt om dom råkar slå till en med väskan eller om dom nästan puttar omkull en.

Jag tyckte inte riktigt om att åka pendeln under dom där tre åren då jag tyckte att folk var otrevliga. Men nu skulle jag hellre åka pendeln/tunnelbanan i Sthlm än bussarna här i Skövde.

Tänk att det kan vara sån skillnad på fok här i stan. Är jag i centrum så träffar jag jämt på snälla och trevliga människor. Många hälsar, eller komenterar den tröjan man kollar på och så. Bussarna är som en helt annan värld.



Bild från västtrafik.se

Fredag...

Det är ju sjukt att vara så här trött som jag är vissa dagar. Jag satt i soffan/sängen och kollade på tv, helt plötsligt vaknar jag upp över en timme senare av att ett nytt program börjar.
Lite kaffe på det och jag kanske känner mig lite pigg iallafall...

Skor!

Här är några bilder på mina nya skor. Hade först tänkt köpa två par skor och ett par tofflor, men det jag kunde inte bestämma mig för bara två par skor. Men vad gör det egentligen? Jag får ju ett par gratis :)

     

Dom första är inte fodrade, Dom andra är lite svåra att se då jag har svarta leggings på mig och dom sista verkligen älskar jag! Dom är så sköna!

Det blev en kort skoldag...

Nu har jag precis ätit lite lunch, blev matlådan som jag egentligen hade tänkt äta i skolan. Kan då kanske berätta att jag valde att inte gå nu på eftermiddagen. Föreläsningen vi hade på fm var väldigt intressant och bra, men jag orkade inte. Det är inte roligt att vara i skolan när bara två pers säger hej, trots att man ändå känner en hel del. Ingen verkade ens intresserad av att prata med mig idag... Så jag kände inte för att vara kvar. Vi får se om någon kommer fråga mig imorgon om varför jag inte var med på em, tror inte det...
Jag får väl ta och läsa på lite om Etik och Moral här "hemma" istället för att vara på em föreläsningen.

Nej om jag ska ta och vila lite och sen åka till Norrmalms köpcentrum och köpa skor.

Klädångest

Just nu har jag ett ganska så stort problem... Mina kläder! Det finns ju inte så mycket i min garderob förutom toppar som sitter bra, har tre par jeans som jag kan använd och då är två egentligen på gränsen. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag har insett att jag kommer inte kunna gå ner så mycket jag vill, det målet ligger alldeles för långt bort för mig. Jag kommer hinna bli ordentlgit sjuk innan jag ens kommit igång ordentligt med träning och jag har inte råd att äta supernyttigt.
Så jag har funderat lite på att köpa lite nya kläder. Jag har kollat lite på Gina Tricot's hemsida, där hittade jag två klänningar och en lång kofta som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Skulle även behöva nya linnen och knästrumpor därifrån, eventuellt strumpbyxor också. Klänningarna är väldigt vardagliga, så det skulle ju verkligen vara perfekt.

Men då kommer vi ju till ett annat problem... Jag får inte mitt csn förrän om två veckor! + att jag egentligen inte har råd att köpa nya kläder, jag ska ju köpa möbler för 6000. Har räknat på att det jag skulle vilja köpa kommer gå på ca 1000kr och då har jag inte räknat med att jag måste köpa skor. Så säg att jag skulle behöva lägga ut 1800 på kläder och skor.

Jag behöver verkligen kläder som passar mig och varma skor. Ska jag unna mig kläder eller ska jag svälta mig och hoppas på att lite mer kläder som jag har passar mig om två veckor?

Sista tvätten här?

Nu äntligen är jag klar i tvättstugan! Förhoppningsvis var det näst sista gången jag tvättar där. Har väl tänkt att tvätta sängkläder och lite vanliga kläder en gång innan jag åker hem. Det är ju helt värdelöst att tvätta här. Torktumlaren fungerar knappt, torkrummet fungerar inte alls och så är det riktigt vidrigt. Jag tror bara att två linnen och ett par strumpbyxor blev torra i torkrummet, vilket innebär att jag har kläder liggandes och hängandes i HELA lägenheten! Det går inte att ha det så.
Jag måste nästan köpa lite nya underkläder och så ens för att kunna klara mig nu. Jag tänkte typ bara tvätta jeans och tjocktröjor en gång till....

Vem vet? Jag kanske bara ska ta med mig smutsiga kläder till mamma och pappa? Deras tvättstuga är ju ren, fräch och fungerar!  Tyvärr kan jag ju inte ta med sängkläder och handdukar.

Tvättstugan är nog det tråkigaste som fi

MMS

Tvättstugan är nog det tråkigaste som finns! Som tur är kan man ha lite fina/roliga tillbehör... Visst är dom fina :)


Livet är inte rättvist...

Livet är verkligen så jävla orättvist!!
Varför är det dom familjerna som redan har drabbats av död och elände som drabbas igen?!

E's mamma dom ju förra sommaren, vilket gör mig så ledsen. Hon var verkligen världens underbaraste människa! Jag saknar henne varje dag, även om jag inte hade samma sorts relation med henne dom sista 8 månaderna. Men hon betydde så mycket för mig under den tiden jag var en del i hennes liv och hon en del i mitt liv.

Nu är det tyvärr så att E's kusin Conny dog idag. Det var han vi firade när vi var i Thailand, då fyllde han 50 år. Med andra ord så skulle han ha fyllt 53 i december.
Han hade ett hjärtfel och gjorde en bypasoperation i fredags. Han hade blivit ganska dålig snabbt vad jag förstod. Han vaknade aldrig upp efter operationen, hans hjärta orkade inte med längre.

Det är så jävla orättvist! Jag tänker inte bara på E och hans pappa och brorsa. Dom jag tänker mest på är Connys föräldrar. Dom står väldigt nära E's familj, dom har allatid varit på semestrar ihop och bor väldigt nära varandra. Riggan och Roffe hade det väldigt jobbigt när Inger dog, Roffe var den som ofta sjutsade henne till läkaren och så. Nu, lite mer än ett år sen Inger dom ahr dom förlorat sin son. Det är verkligen orättvist! Inte nog med att Riggan och Roffe har förlorat sin son. Connys två söner har nu förlorat båda sina föräldrar, deras mamma dog för några år sen helt plötsligt. Det kan inte vara lätt att ha förlorat båda sina föräldrar så pass plötsligt, det spelar ingen roll att dom är vuxna, det kan inte vara lätt.

Jag tycker även synd om E just nu. Han tog sin mammas död så hårt! Han mår fortfarande riktigt dåligt vissa dagar. Just nu är han ett vrak, jag har aldrig varit med om att han har pratat så här öppet om sina kännslor. Nästan så att jag är orolig över hans hälsa.... Han mår långt ifrån bra just nu.


Livet är inte rättvist...

Bra film ikväll...

Ikväll kommer en rätt så bra film på 3:an. Jag har den som en thailands kopia, en riktigt dålig sådan. Jag är lite osäker på om jag har sett filmen i bra kvalitet och med svensk text.
Men iallafall. Filmen heter Systrar i Jeans. Det finns några unga bra skådespelare med i den. Alexis Bledel (Gilmore Girls), America Ferrera (Ugly Betty), Blake Lively (Gossip Girl) och Amber Tamblyn. Det är en väldigt tjejig film, men jag tycker ju som sagt om tjejiga filmer. Så det blir väl till att bläddra mellan Desperate Houswives och Systrar i Jeans, men mest fokusera på DH.


Systrar i jeans  

Venprov och seminarie

Den här dagen har varit extremt lång och seeg. Känndes som om den aldrig skulle ta slut. Visst iv har ju ändå gjort lite roliga saker. Men att vara i skolan 8-17 är inte mänskligt.

På förmiddan hade vi seminarie, vilket ibland kan vara okej. Idag fick vi ut ganska så mycket faktikst, men vi pratade inte bara om det vi skulle. Tre-Fyra timmar är lite väl länge att prata om patientperspektiv.

Var lite roligt att få prova på att ta venprov på eftermiddan. Det var ju dock bara på en docka, men iallafall. Jag Lyckades på alla mina försök utom ett, det var då på en arm som inte fungerade. Så ingen fick blod från den. Längtar som bara den efter att få prova ta på en männsika! Men det kommer dröja ca ett år eller så...

Om jag skulle vila lite nu kanske?


Måndag

Den här dagen har varit lång...
Introduktion med den nya konstiga läraren. Hon ser opererad ut i ansiktet och hon gör miner hela tiden med munnen som om hon inte är van vid den ungefär. Efter den konstiga läraren så fick vi träffa en till ny manlig lärare. Då hans föreläsning fick vi titta på film.
Det var en film som i stora drag handlade om hur patienten kan bemötas och hur den känner. Lite sorglig, tragisk och samtidigt lite flummig film. Ungefär halva klassen grät på slutet...

Men men... Jag har halvsovit i en timme efter att jag kom hem, inte så bra. Jag kommer då vara ännu tröttare imorgon än vad jag har varit idag. Som tur är så ska vi göra någorlunda rolig saker imorgon.

Positivt? Nja... Inte direkt...

Jag vet att jag inte har skrivit om så positiva saker här i bloggen den senaste tiden. Jag har helt enkelt inte haft något positivt att skriva om. Just nu så känns allt verkligen så grått och sorgset.
Det blir dessutom inte bättre av vetskapen om att jag kommer ha en hel månad i ensamhet. Visst jag kommer ju umgås med folk i skolan, det kommer bli lite olika personer varje dag. Då jag inte haft någon möjlighet att lära känna någon så bra, A har nästan varit som ett stopp för det. Alla har sett oss som om vi suttit ihop. Visst det är ju bra att lära känna nya personen, men jag tror att många kommer umgås med mig mest för att dom tycker synd om mig. Att vad tråkigt att A har hoppat av och sen vet dom inte vad dom ska säga och är tysta. Jag vet att det kommer bli så för veckan som varit har varit så. Inte roligt.
Det måste nästan hända något drastiskt för den här onda cirkeln ska brytas. Men frågan är vad?

Det enda jag ser fram emot just nu är att få flytta till den nya lägenheten. Men ändå så känns det rätt meningslöst att flytta dit. Jag kan väl lika gärna sitta ensam i Ryd som inne i Skövde. Här finns ju iallafall en diskmaskin. Den nya lägenheten kommer kännas liten.



Snart är helgen över!

Nu äntligen börjar den här helgen lida mot sitt slut...

Nu är det bara några timmar kvar med tv-tittande. Ska som alltid på söndagar kolla på One Tree Hill och Gossip Girl. Jag vet att många tycker det är väldigt "tjejiga" serier, men vad kan jag säga? Jag är ju tjej :P
Till dessa två serier har jag tänkt äta middag. Vad det blir har jag inte riktigt bestämt mig för ännu. Antingen blir det bakad potatis, fiskbullar eller en matlåda från frysen. Just nu lutar det åt bakad potatis, det går snabbast att fixa.

Mitt schema för den kommande veckan

Har precis kollat på mitt schema för nästa vecka...
Det är inte roligt kan jag ju säga!

Måndag
9.15-12.00 Introduktion Vårdandets Etik
13.15-16.00 Föreläsning

Tisdag
8.15-12.00 Seminarie
13.15-17.00 Lab

Onsdag
Ledig, tack och lov.

Torsdag
9.15-12.00 Föreläsning
13.15-17.00 Föreläsning

Fredag
9.15-12.00 Föreläsning

Jag kommer vara helt slut på fredag kan jag ju säga. Men som tur är kommer jag ju ändå inte ha något att göra.

Planen för Kvällen

Dessa två filmer ska jag roa mig med ikväll. Ska bädda ner mig i "soffan" och bara vara, släcka ner hela lägenheten och höja volymen på tv:n. Ikväll är det jag som ska störa grannarna inte tvärtom.


The Aviator    En riddares historia



Lite Gamla Bilder

Ja jag lovar att några av dessa bilder är riktigt gamla.
På alla kort förutom från operationen, där jag är 8 år,  är jag runt 6-7 år.

     

  

1. Jag på fritids i Bro.  2. Hos Farmor & Farfar 3. Farmor & Jag
4. Jag på uppvaket. 5. På mitt rum kanske? Eller uppvaket

Lite bilder på några kusiner

     

     


  


1.Danne, Jonas & Jessica i vårat kök. 2. Tommy & Robert på våran baksida 3. Alexsander ca 1½ år
4. Milla & Maja väldigt nyfödda... 5. Maja kanske? 6. Milla ? Svårt att veta, dom är så lika...
7. Jag med Milla & Maja 8. I Findland en sommar på 90-talet

Dag två har bara börjat...

Den här dagen har då börjat riktigt seegt!

Känns som om klockan borde vara mycket mer än vad den är. Hade jag inte vetat vad klockan var så skulle jag ha gissat på 16.00. Men nej, jag klockan är bara strax efter 14.00.

Änn så länge har jag hunnit äta frukost, städat lite, planerat lägenheten in i minsta cm, fikat lite och gjort lite annat smått.
Vad ska man mer hitta på idag då? Jag ska scana in lite kort från den gamla goda tiden. Men det lär ju inte ta resten av dagen... Så vad mer jag ska hitta på vet jag fan inte. Kanske gå till vivo och köpa lite pistagenötter? Men det tar ju inte speciellt lång tid... Jag ska nog kolla på någon film ikväll, men det är ju ett antal timmar kvar tills dess.

Blä vad jag inte tycker om den här helgen!!

Första dagen av tre avklarad

Nu är första dagen på den här långa och jobbiga helgen över.
Nu ska jag ta och försöka sova lite...
Känns som om  jag kommer gråta mig till sömns... har inte riktigt slutat gråta...
Kommer bli en tuff helg det här.

Mina Fredagar Framöver...

Nu är det då fredag-kväll...

Vad gör jag?
Jo jag sitter och kollar på tv och dricker vin. Hur spännande låter det?

Precis! Förmodligen kommer mina fredagskvällar framöver se ut på så sätt. Roligt? NEJ!!

Tycker inte om det här. Vill inte bo i Ryd. Tycker inte om att Anna slutade just nu, hon kunde ha väntat en månad. Men framförallt så tycker jag inte om att alla andra tror att jag och Anna sitter ihop. Jag och Anna är faktiskt två olika personer och det är inte så roligt att berätta för alla att hon har hoppat av. Alla reagerar på samma sätt: Stackars dig!
Visst det är synd om mig, för jag kommer inte kunna gå ut förrän jag har flyttat in till stan, för jag vågar inte åka bussen hit själv. Så jag kommer må så jävla dåligt den närmaste månaden, för jag kommer vara så ensam. Alla andra här har ju hittat sina kompisar och umgås hela tiden, bor man i ryd så kan man tydligen inte umgås med andra på samma sätt som om man bor i stan.

Skitkul!! Eller inte!

Så gott så!

Har ni nån gång gjort så god mat att ni bara vill ha mer?!

Det har jag gjort nu! Så gott!!
Jag gjorde en typ gryta på kött, kantareller och bacon. Jag gjorde en liten redning och hade i lite grädde på det och massa kryddor. Serverade pasta till.

Just nu har jag sån lust att äta upp det som finns kvar, men det är precis lagom mängd för en matlåda. Vill ju ha mer!!

Sjuka ideal

Häromdagen så kom jag in på en blogg där en tjej skriver om sin typ bantning. Eller bantning vet jag inte om man kan kalla det, det är en ätstörning. Hon skriver om att hon bara får i sig ca 500 kcal varje dag, vissa dagar mindre.
Hon förklarar att hennes ätstörning kom redan i åldern 10-11 och att hon som liten var knubbig.

I hennes blogg så hittar jag lite länkar till andra tjejer som också svälter sig. En tjejs mål är att väga 40 kg! Många av dom här tjejerna, även hon som jag nu följer, dom lägger upp bilder på hur dom vill se ut. Jag tror nog även att dom börjar närma sig det målet.

Hemskt ideal det där. Jag kan förstå att tjejer och killar får ätstörningar. Jag tycker bara det är så tråkigt att alla kanske inte får den hjälpen dom behöver. Att folk faktiskt har de idealen, att man vill vara så smal och riskera sin hälsa.

Nu ska jag inte dölja att jag periodvis har gått på en del idiotiska dieter, det har jag. Men jag har inte psyket eller orken att hålla dessa sieter speciellt länge. Kanske därför jag ser ut som jag gör också...


 

Helt otroligt!

VIll ni veta något otroligt?!

Igår la jag mig i sängen vid ungefär 21.30, kommade klart på Criminal Minds och fortsatte sen vidare till MTV ett tag. Men eftersom jag var så jädrans trött så släkte jag lampan och stängde av tvn efter en halvtimme kanske.
Till min förvåning så somnade jag ganska snabbt. Vilket betyder att jag sov innan 23.00.

Helt otroligt!! Det har inte jag gjort på evigheter, jag är glad om jag somnar runt midnatt i vanliga fall.
Men tyvärr så vaknade jag 05.20 i morse och var ganska pigg. Som tur var så lyckades jag somna om efter en timme och sov tre timmar till.

Varför kan man inte få sova tidigt varje kväll? Vore ju guld värt ibland.

Dagens Middag! =)



Det här ska jag äta till middag!! Så gott så!!
Till det kommer det serveras ett glas vitt vin.


Dagens Fråga. Systembolaget eller inte?

Jag är lite småsugen på att åka in till stan och gå på systemet. Men jag vet inte om jag orkar. Egentligen så vore det ett perfekt tillfälle för att även gå på Willys och handla lite mat också...

Jag ska nog fundera en liten stund till... Men det vore ju riktigt gott med ett glas vin eller två ikväll. Måste ju fira att jag ska sitta ensam här i lägenheten hela helgen...



 

9.45

Våran lärare som vi ska ha nu på morgonen påminde oss flera gånger om att vi börjar 9.45 idag.
Tror ni inte jag stressade som attan och trodde jag missat den bussen jag skulle ha åkt med? Jo!! Men precis när jag är på väg att låsa dörren så kom jag på det... Då var det bara att gå in igen... nu först ska jag iväg och inte för en halvtimme sen.

Ex är bra konstiga ibland

På tal om Linda's blogginlägg idag...

Något jag tycker är lite småroligt är att prata med mitt ex om förhållanden, barn och så. För så länge man pratar om förhållanden så är han som så att han vill ha en tjej och har fått lite konstiga ideer om hur ett förhållande ska vara. Ibland håller han att typ flörta med mig och försöker få mig att komma hem till honom (han bor 30 mil bort nu). Men jag tycker bara det är så roligt att nämna andra killars namn, för han blir ju verkligen svartsjuk då. Eller hans sätt att prata på och frågorna han ställer tyder på det.
När man då nämner barn så är hans första fråga, vill du ha barn nu? Med en miljon ??!?!?!?! ungefär. Det roliga är att jag kan bara behöva nämna att Elina är så söt eller något sånt för att han ska få den paniken.

Känns så jävla skönt att jag är den som har gått vidare och träffat nya (gör dock inte det just nu), när det ändå var han som gjorde slut. Men han är fortfarande så att ha vill inte släppa taget.


Nej nu ska jag sluta babbla om massa saker som ingen ändå bryr sig om (märker jag på statistiken) och krypa ner i sängen.

Trött eller vad?!

Jag är inte bara lite trött just nu. Jag är verkligen så trött!!

Tycker inte om att vi ska ha en del lektioner redan 8.15 på mornarna ibland. Jag har ju så svårt att somna nu förtiden, det blir inte bättre av att jag måste gå upp vid halv7 på morgonen när jag somnat vid 1.
Idag funderade jag på att vila en stund på eftermiddagen, men så blev jag ganska pigg efter tag.

Men nu märker jag av tröttheten...

Ni kan aldrig gissa vad jag gjorde!? Jag försökte logga in här på bloggen med användarnamnet till skolan! Sen så förstod jag inte varför jag inte kom in på en gång heller. Efter andra misslycandet så kom jag på vad som var fel.

Tror jag ska ta en dusch nu och sen somna till Greys Anatomi, inte för att jag tror på det. Men det är ju alltid värt ett försök.


Nya Smycken!

På begäran efter Sara så tänkte jag nu visa bild på mina nya fina smycken. Dom är såå fina!!
Jag har verkligen blivit besatt av smycken på senaste tiden. Ingen bra hobby.



Nya Ringarna




Nya fina Örhängen



Har även ett nytt halsband i silver med en svart sten i, men den har jag ingen bild på...

Lab 1 - roligare än väntat...

Nu har jag kommit hem från labben. Det var riktigt roligt faktiskt. Vi hade ju fått höra att vi skulle vara i våra undergrupper och jobba, och jag har typ bara två roliga i den.
Men vi utgick från undergrupperna och gjorde lite mindre grupper, det var ganska många som inte dök upp idag.

Iallafall s var det Christian (från min grupp), en tjej som heter Helen (?) och jag som jobbade ihop. Vi fick gå runt på olika stationer och turas om att vara patient och då hjälpa varandra med hygien, förflyttning och renbäddning. Vi skojade och hade det riktigt roligt. Christian har gjort den här sortens arbetsuppgifter en eller två gånger och Helen aldrig. Så jag fick verkligen lära dom hur man gör i olika lägen. Det var riktigt roligt!
Jag kännde mig ganska så duktig och dom fick prova att göra saker på mig då jag redan kan det. Hur många gånger har inte jag bäddat rent en säng när någon lega i den eller borstat tänderna på en dement? Ett antal gånger.

Så nästa gång blir till att ta blodtryck, puls och prova på venprov. Spännande spännande...

Något jag mår riktigt dåligt av!

Nu sitter jag och kollar på sjukhuset som vanligt.
Det jag verkligen inte klarar av att se på är som idag när det var en kvinna som hade knäskålen ur led. Eller när man får se att dom har brutna armar och ben som verkligen är av, där benpiporna ligger så pass fel att man riktigt kan se det.
Jag mår så dåligt av det!!
Jag kommer inte kunna jobba på ambulansen, akuten eller ortopeden. Visst på ortopeden får man träffa mycket unga killar som skadat sig när dom idrottat och så. Men jag kan stå ut med att inte få träffa dom där killarna, jag klarar verkligen inte av brutna ben, armar och sånt.

Mår riktigt illa av att se det!

Har Långtråkigt...

Jag är verkligen så uttråkad idag!!

Har gjort allt jag hade på schemat idag + lite till. Med andra ord så har jag adressändrat, beställt kurslitteratur och hämtat ut mina filmer. Lite till innebär att jag följde med Anna till återvinningsstationen som vär stängd, jag följde mest med för att få röra på mig lite. A ville väl mest ha med mig för att prata om att hon hoppas av.


Nu väntar jag mer eller mindre på att kunna göra iordning middag och det måste jag vänta minst en timme på.
Hade det varit lite ljusare ute hade jag tagit en promenad nu, men det börjar ju redan nu bli mörkt.

Labben imorgon och framöver...

Jag har fram tills nu varit ganska så negativt inställd till våra Laborationer vi ska ha i Anatomin och Etiken den här terminen. Vi har nämligen fått det förklarat att det mest ska inehålla matning, bäddning, förflyttningar och sånna saker som jag redan har gjort. Som exempel våran första labb står beskriven så här:

Genomförande av laborationen:Utifrån ett patientfall kommer du att få utföra bäddning, personlig hygien (munvård, borsta tänder etc.), basala hygienrutiner, förflyttningsteknik samt bedöma och åtgärda sänglägeskomplikationer i hud/vävnad - trycksår, och/eller i cirkulation/andning - trombosprofylax) med målet att utföra omvårdnad på ett professionellt sätt, se mål/syfte.


Inte så spännande kanske, ungefär som jag trodde. Men iallafall... Jag läste vidare till dom kommande labbarna. Dom är ju så mycket roligare!! Nästa veckas labb står beskriven så här:

Genomförande av laborationen:Utifrån ett patientfall kommer du att få utföra mätning av blodtryck, puls, andningsfrekvens och saturationsmätning samt temperatur. Du kommer också att få utföra venprovtagning och lindning av ben.


Mäta ut blodtrycket, kolla puls, lindning av ben är vardagssaker för mig... Men såg ni att det stod venprovtagning?! Jag är så glad just nu så jag vet inte vad jag ska ta vägen!!
Sista labben inehöll lite om nutrition, ta UV-stickor och lite sånt. Inte så spännande kanske. Men jag kommer verkligen leve på nästa veckas labb i veckor!

Någon som förjänat att vinna


Jag har inte berättat om en som jag känner dels via jobbet och även via Kristians fotboll. Hon heter iallafall Anita och skrapade triss i tv4 studion i fredags. Lite coolt att man känner någon som är värd den vinsten som faktiskt får det också. Här kan du iallafall läsa om Anita och hennes vinst.

Matlådor är en bra uppfinning!

Vad hade vi gjort i dagens samhälle utan matlådor?
Hur underbart är det inte att frysa in en eller två matlådor när man har gjort mat. Det är ju så mycket mer ekonomiskt att göra större portioner mat och frysa in en del.

Jag hade då algrig klarat mig utan matlådor.






Mina ser dock inte riktit så här roliga ut...

Bra morgon =)

Den här morgonen har börjat rätt bra...

Först vaknade jag av min själv en liten stund innan klockan ringde. Så jag satte på tvn och kollade på nyhetsmorgon ett tag innan jag hoppade in i duschen.
Nu sitter jag här och dricker lite te innan jag ska iväg till skolan.

Men det bästa av allt är ju att jag har fåt resultatet på Hälsa och Välbefinnande tentan... Jag gjorde så dåligt ifrån mig.
Men jag fick G!! Jag klarade den!
Jag är verkligen hur glad som hellst just nu!! =)

Äntligen klar!

Nu äntligen är arbetet klart!!
Så som jag har slitit idag! Eller ska jag vara helt ärlig så har jag även kollat på tv en del och gjort mat mellan varven... Så hade jag suttit och pluggat utan några som hellst avbrott hade jag varit klar vid 18 tiden kanske. Men vem klarar av 4 timmar i sträck utan avbrott? Inte jag iallafall.

Nu ska jag bara kolla igenom det en sista gång innan jag skriver ut det.

Sen är det sängen som gäller då jag mår illa och har lite feber...

Gråtit till dagens låt

Jag grät som ett litet barn i slutet på One Tree Hill idag...

 

Här är låten utan scenerna ur One Tree Hill



Här är samma låt igen, men i en annan serie...




Den här låten är så underbar! Just nu så är stämningen i låten exakt hur jag hänner mig just nu.


Tänkte även tillägga att den sista variationen av låten får mig att tänka på Linda. Du vet vad jag menar gumman! Love You!

Min roliga Söndag

Idag ska jag inte göra så mycket mer än att plugga.
Har ganska så mycket kvar att göra på mitt arbete som ska in imorgon. Har redan fyllt ut dom delar som var mer eller mindre var klara, finns minimum och maxgränser på hur mycket vi ska skriva. Jag har inte riktigt kommit upp till minimum på många ställen.
Så nu ska jag skriva klart dom sista delarna (som jag borde varit klar med) och sen skriva referenslista + att se till att jag har med all literatur som referens.
Jag lär väl vara klar med det här nån gång ganska sent ikväll...

Så rolig kommer min Söndag bli! Jippi!! Eller inte...

Lycka!!

Idag när jag kollade på lite filmer på CDON så upptäckte jag att mina älskade Disney Filmer nu finns under bevakning! Jag vet inte riktigt när dom kommer komma ut för bokning eller för att kunna köpas. Men den dagen dom gör det så kommer dom finnas i mitt ägo.


Dom tre översta är ett MÅSTE för mig!


En liten artikel...

Nu när jag gick in på Expressen.se så hittade jag den här artikeln. Lite roligt tycker jag, eller det är ju inte roligt att han är sjuk. Men nu förstår vad jag menar...

http://www.hockeyexpressen.se/elitserien/1.1354144/stort-skadeelande-forfoljer-hv-71

Bilderna

Här är då kvällen i bilder...


Först gick jag till Anna och hade lite förfest med henne och Moa.

        

     


Sen åkte vi till en tjej i våran klass som hade korridors fest,
det var dock bara några från våran klass där.

     


Sist bar det av till Kåren. En lite annorlunda kväll. Nästan alla var utklädda,
men kvällens höjdpunkt var ju ändå brandlarmet...

    

  

Kvällen avslutades på modegrillen med Äpplet och Mattias

  

Halloweenfesten

Jag orkar inte skriva världens inlägg just nu...

Kan säga att kvällen har varit roligt utan Anna och Moa. Visst det hade väl varit lite roligare med dom, men jag har roat mig med mina klasskompisar. Vilket bevisar att jag och Anna inte sitter ihop, vilket mpnga verkar tro.

Brandlarmet gick på kåren ikväll!!
Jag ahr några bilder från det.... Bilder på brandbilen men en snygg brandmann i, och sen på alla människor som stog och frös.

Sist så var jag, Mattias och Äpplet och åt på korvkiosken. Så gott så!

Har bilder från hela kvällen! Från förfest till korvkiosken :)

RSS 2.0