Idiot till granne!

Vid strax efter två la jag mig ner i sängen/soffan för att sova ett tag. Men tråor ni jag kunde det då?
Nej självklart inte! Min idiot till granne ovanför mig höll på att kolla på sin jävla arabiska tv skithögt! Dom måste vara döva där uppe. Hade det varit på svenska eller engelska så skulle jag kunna förstå vad dom säger, så pass högt är det.
Efter en timme ungefär så gav jag upp i att ens försöka sova mer. Då minsan passade det att sänka volymen.
Det är även den grannen som kan ha på tvn högt på näterna.

Jag har verkligen haft otur med grannar som spelar konstig musik eller har tvn på högt.


Jag får väl vara glad över att ha legat och kollat på tv en timme iallafall... Hade dock behövt sova lite.

Nu var tentan skriven...

Tentan gick som förväntat... Jag klarade den inte. Ena delen gick ganska bra, hade det bara varit den som påverkade betyget så hade jag fått G. Men nu så fanns ju även den andra halvan... Hon hade lite skumma frågor, det var många som vart lite förvirrade av dom.

Men men...

Ikväll ska vi iallafall festa! HalloweenFest!
Vi ska tydligen på förfest i en korridor. Lite spännande att se hur många som kommer klä ut sig.

Den hemska sanningen...

Det finns verkligen inte någon chans att jag ska få godkänt på tentan imorgon!

Mitt första kursbetyg!

Nu har jag klarat av min första kurs! Hela 1,5 hp i Studieteknik! De ni!!

Men sen så kan jag ju medela att det var en löjligt enkel kurs.
Vi hade fyra föreläsningar och skulle på det skriva ett studieshema och en reflektion över ett test vi gjorde. Den uppgiften tog mig 30 min.

Nej om jag ska plugga lite till inför imorgon... Har inte lust att skriva tentan, jag vet att jag inte kommer få G på den. 

Den här goda korgen köpte jag på v

MMS

Den här goda korgen köpte jag på vivo. :)


Så sugen!

Jag är så extremt sugen på något!! Vad vet jag inte riktigt... Men det är iallafall inte äpplen eller apelsin, det är det enda jag har hemma.
Är så sugen på att gå till Vi för att köpa vindruvor, mango eller något liknande. Men jag är så rädd att jag ska frestas till att köpa något onyttigt då.

Vad jobbigt det blev nu....

Planerar lite

Just nu sitter jag och skriver en lista på allt jag kommer behöva köpa till nya lägenheten. Listan blir bara längre och längre...
Kan scana in den sen så ni får se, det finns tom blommor på den. :)
Jag behöver ju så himla mycket, men jag kommer inte ha råd med allt.

Egentligen borde jag sitta och hårdplugga. Men det känns rätt meningslöst när jag vet att jag inte kommer klara tentan.
Skulle hellst vilja skriva klart hälsa arbetet.


ÅNGEST!!

Jag har ju gått upp lite i vikt senaste året.... Mår väl lite sådär över det.

Nu när jag gick till Vi så tänkte jag stänga min vinterjacka då jag såg att det blåste massa. Egentligen borde jag inte behöva vinterjackan, det e ju inte riktigt så kallt ute ännu.
Men iallafall.

Jag tycker om att min jacka suttit lite löst, men inte så löst att den ser stor ut. Utan jag har kunnat fått på mig en extra tjocktröja om jag skulle behöva det. SÅ den har verkligen suttit perfekt,.
Nu däremot...
Den sitter tajt!!! Jag får igen den och kan röra mig obehindrat utan problem, men jag kommer tex inte kunna sitta i den när den är stängt längre.
Mina extra kilon har verkligen satt sig runt mage och höfter.

Jag kan inte ha det så här! Jag står inte ut med att ha en jacka som sitter så här som den gör.
Just nu ser det ut som att några dagar i veckan endast kommer bestå av flytande föda, massor av grönt te och frukt. Dom dagar jag kommer dricka alkohol (fredagar) får jag även äta pasta.

Intressant fakta

Nu har jag precis ätit ett äpple.

Dax att gå tillbaka till boken och plugga lite mer...

Dagens Schema

Nu ska jag sätta mig ner och plugga lite ett tag...

Egentligen hade jag tänkt åka in till biblioteket och sitta där. Men när jag vaknade mådde jag inte alls bra. Jag måste ha sovit väldigt oroligt inatt. Sen så tror jag även att min förkylning spökar lite...

Jag hade sagt till mig själv att jag kulle vara i skolan runt 10 eller strax efter. Så jag är lite stolt över att jag typ hade ätit klart min frukost vid 10. Så jag hade inte så lång sovmorgon.


Idag blir det mest till att läsa i min fina lilla bok. Ska nog variera lite med att skriva lite på Hälsaarbetet i eftemiddag också. Men målet för dagen är iallafall att ha läst igenom dom kapitlen i boken vi har till tentan. Måste verkligen läsa dom en gång till.

Sen ikväll kl 20.00 så slutar min skoldag. Då kommer Ugly Betty och sen Desperate Houswives!!
Vad jag har längtat efter kvällens DH avsnitt!

Färjan

På ett sätt älskar jag att kolla på Färjan! Det är så roligt att se hur folk gör bort sig och så. Sen att man känner igen delar av personalen och omgivningarna är ju också lite skoj.

Men det tråkiga är att lusten att åka blir så stor! Man har ju verkligen så roligt på dom där båtarna! Man dansar, flörtar lite och bara har så roligt. 
Som tur är så har jag aldrig varit så jävla full som man ser en del vara. Visst att man kan slappna av på ett annat sätt, men man borde ju ha sina begränsningar tycker jag.

Ne om jag ska ta en Loong Drink? Lite passande, tror tom att dom jag har i kylen nu är köpta på Cinderella.

Just nu sitter jag nästan själv hä

MMS

Just nu sitter jag nästan själv här på biblioteket och pluggar... Alla andra är på lunch. Har inte riktigt bestämt mig om jag tycker om att plugga här.


AAAAAHHH!!!!

Inte nog med att jag redan är frustrerad pga det jag skrev om tidigare...

Nu sen kl 19 har jag varit tvungen att starta om datorn två gånger för att få internet att fungera!! Allvarligt vad har Tele2 för problem?! Jag har ju full mottagning, det verkar var just i slutet av månaden som det inte vill fungera. Varför?!?!

Jag som först hade tänkt skriva om något helt annat. Nu är jag bara så jävla arg och frustrerad!!!

Så Extremt Frustrerad!!

Nu kommer jag vara så sjukt ärlig och rak på sak. Har någon emot det så får ni har det. Det här ska nog ingen pryd läsa...

________________________________________________


Jag har ju varit singel nu i 2 år.  Så mitt sexliv har inte varit det bästa. Jag träffade ju M lite ett tag, men det var inte så seriöst eller ofta. Jag träffade tom E några gånger bara för att. Men sen M har det inte funits några tecken på ett sexliv alls...

Förutom en gång i sommras. Men då hade jag en sån underbar kompis som hindrade det hela. Tack vare henne så tog han avstånd helt från mig.
Inte så snällt att göra så som kompis, vad som hände helt vill jag inte riktigt gå in på.

Nu i ca 1 veckas tid har jag drömt om en kille, jag vet inte riktigt vem han är. Men han är jättelik en kille som jag känner lite här i Skövde. Men jag tror inte det är han jag drömmer om.
Dom första 3-4 drömmarna så flörtade vi bara, jag tror även vi dansade. Nu i den sista drömmen så satt vi i en föreläsningssal eller i en biograf, kan även ha varit en blandning. Där började det med att vi sitter brevid varandra och efter ett tag håller vi varandra i händerna. Efter ett tag så kysser vi varandra... Efter den kyssen så säger han att han är så glad att han träffat mig. Då vaknade jag av att jag fick ett sms.

Jag kan verkligen inte sluta tänka på den drömmen och killen... Jag har ju haft ganska många sanndrömmar och dom här drömmarna är så verkliga på något sätt.


Jag måste träffa någon snart innan jag blir galen!!

Lördag...

Den här dagen har verkligen varit seeg!!

Jag blir även så arg på mitt internet! Kan ju inte ens gå in på olika sidor, är inte ens säker på att det kär inlägget kommer läggas upp innan det lägger av igen.

Ne nu ska jag ge Dansbandskampen en schans, verkar lite roligt.

Dagens schema

Ibland är det riktigt skönt att få sova ut! Jag blev väckt vid 9 i morse av ett sms, efter ett tag somnade jag om och sov till strax efter 12. Inte helt fel.

Nu ska jag iväg till Vi en snabbsväng och sen ska jag möta upp Anna och ät lite mat. Pizzerian blir dagens kock. Funderar på att ta en Kebabtallrik.
Sen ska jag plugga lite Fysiologi ikväll.

Jag ska iallafall köpa en Pucko på Vi... ;)


Fredags kvällen...

Jag skulle kuna välja att bara skriva om min kväll...
Men det känns så tråkigt. Visst jag har haft roligt. Jag och Anna har inte ens åkt hem samtidigt. Jag ville stanna kvar men inte hon, hon erbjöd sig dock att stanna kvar. Men det märkter på lång väg att hon inte ville. Så jag valde att stanna kvar. Kan desutom tillägga att taxichaufförn var riktigt snygg, det var hans fjärde kväll han körde.

Jag läste Lindas blogg nyss. Det är ju verkligen dom små sakerna som räknas i slutändan. Det är dom sakern jag saknar. Att ha någon som bryr sig om en. Att kunna bli överraskad med en middag när man kommer hem, eller någon som åker och köper en Pucko till en när en kompis pratat om det någon dag tidigare och fått en sugen på det.  Mitt så kallade ex gjorde inte många sådana saker... Kan vara en av många förklaringar till att vi gjorde slut, han brydde sig verkligen inte om att göra dom små sakerna för mig. Medans jag jämt gjorde dom för honom...


Under kvällen har jag och Robin kommit mycket närmare varandra. Vi pratade tom om att skaffa barn ihop om vi inte träffade någon annan innom ett par år. Det känns verkligen underbart att ha en killkompis som man vet att inenting kan gå snett med. Jag kommer inte få några som hellst kännslor för honom och han inga för mig... Han är gay.

Jag har dansat och haft riktigt roligt.

Malin var så söt och ringde mig för att kolla var jag var för en liten stund sen... Hon ville se till att jag kommit hem ordentligt. Bara att hon tänker på sånt medans hon har ett ragg är ju hur snällt som helst.

Jag har även tänkt på en sak jag och Linda pratade om när jag var hemma förra helgen. Vilket får mig att tänka på Anna G som hon numera heter. Hur glad och rörd hon blev över att bli gudmor till sin kompis barn.


Jag tänker verkligen mycket på barn numera...

Jag flörtade lite med P ikväll, men det käns ändå lite skumt, senast hånglade han ju med någon annan... Allt som har med killar känns så avlägset just nu. Man kanske skulle skaffa barn med Robin trots allt?

Ne om jag skulle ta och sova lite nu?

                                                                                      Natti Natti

Ingen vila här inte...

Det är ju så typiskt att inte kunna sova när man väl tar tid till att göra det.
Så fort jag la mig i sängen så blev jag hur pigg som hellst!

Jag längtar verkligen tills jag får en soffa! Soffor sover man ja hur lätt som hellst i, jag gör iallafall det.


Om jag skulle ta och plugga lite fysiologi innan jag hoppar in i duschen?


Trött efter dagens promenad

Jag och Anna gick till centrum nu på förmiddan. Dels för att få lite motion men även för att gå på systemet. Promenaden på 5km tom knappt en timme, skulle ha gått lite fortare om det inte hade blåst så jävla mycket! Vi hade motvind nästan hela vägen.

Så nu efte en stor kopp kaffe och lite yoghurt är jag extremt trött!
Hade egentligen tänkt plugga nu i två timmar innan jag börjar göra mig iordning för kvällen. Men jag måste sova en stund först.

Torsdagen

Ja hur har den här dagen varit då?

Jag vaknade tidigt imorse av att dom höll på att renovera i två lägenheter bort (3:e dagen idag). När jag vaknade var jag även hur täppt i näsan som hellts, jag har fått tillbaka lite av förkylningen... Inte så roligt.
Jag bestämde mig för att sova ut imorse, så gott det gick med tanke på allt borrande och bankande. Gick väl upp vid 10 och mådde inte speciellt bra. Kände mig så sliten i kroppen.

Pluggade lite (med betoning på lite) mitt på dagen, läste lite och skrev lite om Livsvärlden.

Vid 3 tiden gick jag och Anna ut på en långpromenad. Vi hittade en vandringsled som gick mitt ute i ingenstans. Efter en timme ungefär, lite mer än en timme kom vi tillslut fram till sjukhuset. Så vi gick då gångvägen därifrån tillbaka hit till Ryd. Hela promenaden tog 1h 20min. Helt okej promenad.
När vi kom till Ryd såg vi en skyld där det stod att Ryds Ängar (ett ställe vid sjukhuset som vi var vid) låg 3 km bort, men vi gick fan längre än 3km. Vi måste ha hittat en helt annan stig.

Men jag måste fråga er... Vad har ni på en när ni ska gå en promenad i skogen för motionens skull? Har ni bekväma kläder som tex mjukisbyxor eller har ni en klänning och strumpbyxor

Sen efter promenaden har jag ätit lite middag. Har även pluggat en del, men jag har inte alls kommit så långt som jag borde. Vilket betyder att jag måste plugga lite på lördag (då kommer jag vara bakis), vilket jag inte tänkt och sen även plugga massor på söndag.

Imorgon ska vi iallafall gå in till centrum, det ska vara 5km dit. Så vi får se hur lång tid det tar. Där ska vi sen gå på systemet och jag ska nog kolla efter en baddräkt också.
Jag tyckte nämligen att det luktade klor idag när jag duschade och fick en sån lust att simma. Så jag funderar på att gå och simma någon dag i nästa vecka.

Nu sitter jag då här med ett glas vin och funderar på vad jag har åstakommit idag. Måste säga att jag inte är speciellt nöjd över dagen. Jag borde ha kommit mycket mycket längre med arbetet. Speciellt med tanke på att jag egentligen borde ha börjat med Fysiologin...


                                                                                                         Natti natti!

Jävla skit!!

Nu håller mitt internet på att krångla igen!! Blir galen på det här mobila bredbandet!!
Ska fan kolla upp om jag kan säga upp det på något sätt. Kan ju inte ha ett bredband som inte fungerar till och från. Igår fungerade det helt perfekt utan några som hellst problem, idag har det redan laggt av 5 gånger kanske. Då har jag även suttit och pluggat 1 timme utan att ha på internet för det hade laggt av.
Precis som förra gången så kan jag inte komma in på vissa sidor. Det tar några minuter innan en del sidor kommer upp och andra håller på att uppdatera tills jag ger upp och byter sida.

Jävla skit mobilt bredband!!!


Hemskt!

Jag upptäckte nu på morgonen att Linda har laggt ut några HEMSKA bilder på mig. Jag tror att hon försöker hämnas på mig när jag la upp en bild som inte alls var hemska på henne.

Så nu funderar jag på hur jag ska hämnas...

Jag vet i vilken kartong alla mina kort är, jag kommer lätt åt dom och jag har en scaner... Vad sägs om något kort från Turkiet eller Cypern? Eller från nån av alla våra kvällar när vi var 14-15?

Pluggandet går ...

Pluggandet går verkligen segt idag!!
Jag hade bestämt mig för att ha kommit ganska långt på inlämningsuppgiften idag. Men efter min promenad och så på förmiddan så försvann all min lust till att plugga... Poff! sa det och jag hade tappat all lust.
Jag har kanske kommit 1/3 av det jag hade tänkt mig idag. Det är inte bra, riktigt dåligt måste jag säga.
Ska nog försöka plugg ganska länge ikväll för att hinna ifatt. Vill nog till biblioteket och plugga fysiologi imorgon. Prova på att sitt där en dag inför nästa vecka, då måste jag lägga ner all min energi på fysiologin...
Därför måste den här uppgiften mer eller mindre vara klar i helgen.

Inte roligt att vara mig just nu...

Mobil Blogg

MMS

Så här road ser jag ut när jag pluggar...


Nu vet jag!

Nu vet jag hur jag ska fira mitt G i Anatomiska Strukturer.

Jag ska dricka en Baccardi Brezer och äta lite chips!
Allt det medans jag kollar på Desperate Houswives!
Kan ju inte bli bättre :)

Jippi!!

Jag klarade min första tenta!!

Är nästan lite chockad, jag hade nästan räknat med att få U. Men dom måste ha godkänt mina stavfel på latin.

Nästan så att jag måste fira det här lite... Men hur?

För 1 år sen...

Det här datumet för ett år sen så var jag på bröllop!
Tänk vad tiden går fort. Att det redan har gått ett år...

Det var en jättefin höstdag och Sara och Henric blev herr och fru Törnstrand.



Visst är dom fina =)

Åter i Skövde

Då är man tillbaka i Skövde igen...

Är helt slut efter den här helgen. Den har ju egentligen inte varit så jobbig, jag är bara inte van att jobba. Jag saknar verkligen det.

Nu borde jag egentligen plugga, men jag kom hit för ca 2 timmar sen. Den jag kom hit har jag ätit, packat upp lite från helgen och så poff så har 2 timmar gått.
Ska nog börja fundera på att gå till Vi, behöver lite mat. Har ingenting i kylen, kan vara bra att ha då jag kommer äta frukost i lite dygt en vecka nu. Och det är lite svårt att äta frukost utan kaffe, bröd eller juice.

Efter Vi ska jag lästa lite Fysiologi hade jag tänkt. Tar tag i Hälsa och Välbefinnande imorgon istället, känns bättre att ha en hel dag på mig när jag gör den upgiften. Kan ju även ta upp lite tips imorgon på seminariet för den uppgiften. Tror nog att det är sista föreläsningen/seminarie vi har i den kursen innan uppgiften ska lämnas in...

Inte helt fel...

Det känns rätt okej att sitta i fotöljen med fötterna på en fotpall och kolla på SOS Gute. Det bästa är ju att jag är hemma hos mamma och pappa. Så skönt att få komma hem!

Idag efter att jag hade hämtat bilen på jobbet så åkte jag till Linda och sa hej. Helt underbart att få träffa sina älskade! Imorgon ska jag även få träffa Maria! Kan ju inte bli bättre! :)

Om en liten stund ska jag iväg till centrum för att gå på ICA och sen hämta mamma stax före 21.00.

På tåget

Nu äntligen sitter jag på tåget hem!!
Ska verkligen bli helt underbart att få komma hem. Visst det är inte så roligt att åka tåg, men det är värt det. Det enda negativa med dom här billiga biljerna är att jag inte har tillgång till eluttag. Det skulle ju vara drömmen! Men jag känner att jag vill inte riskera att bli utkastad ur 1a klass om jag sätter mig där.

Så jag njuter av den stunden jag har med datorn just nu.
Jag har ju Linda att prata med på MSN :)

Sen när datorns bateri är slut har jag min iPod och tre tidningar att roa mig med. Köpte även lite plockgodis att äta på, det gör faktiskt resan lite roligare. Inte så nyttigt, med gott.

Äntligen kväll

Nu sitter jag då här... Ännu en dag slut. Har pluggat alldeles för lite idag, nästan ingenting. Jag sov fram och från i två timmar istället, har varit så extremt trött idag. Är extremt trött nu också!

Sitter och kollar på Greys Anatomi och ska efter det packa min lilla fina reseväska. Eller det är egenltigen pappas väska.
Vad ska jag då göra med min fina reseväska? Jag ska åka hem!!
Ska bli så skönt att få komma hem. Åker hem en dag tidigare än planerat, men det känns som att det gör inte mig något. Jag kan stå ut med att missa den andra delen av det Endokrinska systemet. Jag kommer ju ändå läsa allt i böckerna och alla våra kompendier ett antal gånger.

Ne nu ska jag passa på att sminka av mig under reklamen...


Hörs imorgon från tåget!

Trött onsdag

Förstår inte att man kan bli så trött efter att man har ätit! År så otroligt trött just nu.
Har varit trött hela dagen. Våran lärare tog till och med en extra rast för att hon var trött, större delen av klassen var trötta idag.

Om jag skulle vila en stund innan jag går och pantat mina flaskor. Anna är helt överlycklig över att få panta flaskor idag...

Tisdag

Nu ska jag sätta mig tillrätta i sängen och kolla på Desperate Housvives.
Hittade hela en rad med choklad i kylen som jag ska njuta av. Sen är det bara att försöka sova tidigt ikväll och skola imorgon. Jag har ganska mycket skolarbete att syssla med även när jag kommer "hem" från skolan imorgon. Tänke inte ta med mig så mycket skolarbete hem i helgen.
Vill bara ta det lugnt och njuta av att vara hemma.

Lite roligt & lite lek

Jag vet något roligt som inte ni vet... Vill ni veta det bästa med det?! Jag tänker inte berätta vad det är!!

Kan säga som så att det är en sak som har fått mig på lite bättre humör....  :)


Här är två före/efter bilder som jag lekte lite med idag.


  


PhotoShop är riktigt roligt att syssla med när man vill ha något annat att tänka på ett tag.

FAN!!!

Fan! Fan! Fan! Fan! FAAANNN!!!!!!

Jag tog en massa bilder på våran grilldag på jobbet.... Men nu hittar jag inte bilderna på datorn!
Jag har fan missat att föra över dom till min dator!!
Är rädd för att jag bara har fört över dom till jobbets dator... Bara dom inte har tagit bort min användare. Då döör jag!!

Dagens Låt






Ledsen...

Idag hände en sak i skolan som får mig att bli så chockad och lite ledsen.
Jag trodde vi var vuxna människor?

Jag som var på så bra humör idag och kännde mig allmänt glad. Nu känner jag bara för att vräka i mig en massa onyttiga saker och tycka synd om mig själv.

Det här får mig ännu mer att vilja hoppa av eller bara gå klart den här terminen...





Om det är så att jag vill prata med någon om det här i telefon så tar Jag upp det. Jag väljer vem jag vill prata med om det här, ni behöver inte ta upp det. Tar ni upp det så finns risken att jag lägger på luren. Bara så att ni vet.

Söndag

Den här dagen har verkligen varit seg. Vaknade strax efter 11, gick upp och har inte gjort så mycket sen dess. Eller jag var och åt pizza, men den var inte så god. Den var alldeles för fet och jag har haft ont i magen och mått lite illa sen dess.

Jag borde nog försöka sova ganska tidigt idag... Men det känns som om det är för mycket att hoppas på.

Bonna sittningen

Hur var gårdags kvällen då?
Jo den var helt okej... Jag var väldigt trött! Sittningen var lite seg, många fulla idioter från andra städer. Man fick massa roliga saker i sina godispåsar, men jag fick inte läppglans och reflex som alla andra. Vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Fick världens sänsta påse.
Det serverades lasagne till middag. Många tyckte den var supergod, att det är den bästa lasagnen dom ätit. Men jag tyckte inte den var så god, min är mycket godare och har mer smak.

Efter sittningen gick vi på mellanfest hos Richard. Det var väl okej, många av våra faddrar och några från våran klass. Efter det bar det av till Kåren igen. Det var massor med folk, riktigt roligt. Vi dansade och drack lite cider. Men det bästa var nog ändå Mora Träsk!


Lite roliga saker vi fick, det är Lakrits-shot i tuben.


Ett av många spex...


Marie och Linda


Jag och Anna som är i en helt annan värld...


Fåran fadder Fia är med i ett spex



Malin, Richard, Sofie? och Emma på Mellanfesten


 Sara, Henrik och Linda


Anna


Anna



I kön till Kåren för att komma in en andra gång.


Mora Träsk!!


Här sjungs det




Robin och jag..



Under kvällen har jag även hört ett par ha sex inne på tjejtoan, lite äckligt tycker jag.
Jag har även pussat en bög. Lite roligare och mysigare...

Redo för kvällen

Nu ska jag alldeles strax gå iväg...

Ska bli roligt med Bonna sittningen. Massa folk, många är ju inte ens härifrån. Spännande o se vad det e för människor som kommer vara där ikväll...

Jag har på mig min fina gröna ovve, en rosa bandet topp från Lindex och smycken från guldfynd och grillter. Haha!
Håret ser näst intill perfekt ut, bra volym och ligger riktigt bra. Idag av alla gånger, när jag egentligen inte behöver bry mig om hur jag ser ut.

Ha så roligt nu ikväll!!

Andra tentan över...

Ja då var den här tentan över...

Vill inte ens tänka på hur det gick. Men jag kommer ställa mig in på att göra omtenta. Fick världens hjärnsläpp på slutet. Så jag har typ inte svarar på två frågor. Eller en trodde jag inte ens vi skulle ha, då vi bara skulle kunna lite om den saken. Inte så ingående som dom krävde som svar.

Usch ja...

Om jag skulle ta och sova lite innan jag börjar göra mig klar för kvällen?

Lite tidigt kanske?

Det här hittade jag idag på Vivo...



Det kan ju inte bara vara jag som tycker att det är alldeles för tidigt?!

Förvirrande eller vad!?

Nu har jag läst igenom allt inför provet imorgon. Vissa saker har jag läst om. Anteckningarna från föreläsningarna ska jag läsa en gång till.
Visst jag jag kan redögöra för det mesta och så. Men det jag tycker är jobbigt är att vi ska referera till läroböckerna i tentan. Då ska man komma ihåg i vilken bok man tyckte dom beskrev en sak bäst och vem/vilka som har skrivit just den boken. Jag vet ju knappt vad böckerna heter, ännu mindre vem/vilka som skrivit dom.
Hoppas bara inte dom vill att vi ska skriva om vad just den har skrivit i den och den boken, eller vem sa vad bland olika historiska filosofer. Då är jag körd!

Vaccination?

Nu har jag kommit fram till något riktigt viktigt.
Jag måste vaccinera mig mot influensan!
Men frågan är vart? Jag tror att jag tillhör vårdcentralen här i Södra Ryd, men dom har tydligen inte så mycket personal. Så då är frågan... Ska jag ringa till vårdcentralen hemma och hoppas på att kunna få vaccinera mig där nästa fredag eller måndag? Det är ju egentligen där som jag hör hemma.
Sen så kanske dom inte riktigt vill vaccinera mig här heller, man vet ju inte hur dom ser på mitt hjärtfel. Hemma vet jag att jag skulle få, där är det även bara att säga att jag jobbar på Pomona.

Ska nog ta och ringa runt lite på måndag...

Har även för mig att man måste vara helt frisk för att få vaccinera sig. Undrar om det stämmer? När i så fall räknas jag som helt frisk? Jag är ju mer eller mindre förkyld hela tiden känns det som.

Dagens "inte plugg"

Kvällen har fortsatt med lite pluggande... Så nu är det bara slutspörten imorgon kvar. Vi får se hur det går med tentan på lördag...

Jag vet att jag skrivit mycket om pluggande och så senaste tiden. Så därför tänkte jag bjuda på en liten rolig filmsnutt.
Kan då säga att jag ska se det här bandet i just den här lokalen på lördag! Det är ju Bonna då! :)




Där på golvet kommer jag sitta med min fina ovve på mig!

En mindre sak att tänka på...

Att jag ska till Thailand i Januari tror jag inte någon har missat.
Något jag har varit orolig för är att jag ska missa en tenta. Då vi ska åka sista fredagen under den här terminen och vi har ju dom flesta tentorna på fredagar eller lördagar.
Nu äntligen så har dom laggt upp vårat schema för dom nästa två kurserna. Måste säga att jag blev riktigt glad. Vi har våran sista tenta dagen innan jag åker till Thailand.

Lycka eller vad?!

Men ändå så blev jag inte så glad. Då jag bara fick ännu mer ångest över tanken på en tenta. Känner mig inte alls redo för tentan på lördag.

Oväntat besök...

Idag har det inte blivit mycket plugg... Lite ångest över det måste jag erkänna.
Jag kom igång ganska bra efter lunch med allt. Men efter ca 30 min så ringde mig pappa, han var på väg mot Skövde från Ulricehamn. Han och hans jobbakompis tog den vägen mot Stockholm då det var vägarbeten den andra vägen om jag förstod det rätt. Så han ville bjuda mig på en fika.
Då gick det ju åt ca 2½ timme där.

Sen när jag kom tillbaka till lägenheten så kom jag verkligen inte igång med plugandet.
Men efter mycket om och men så har jag nu iallafall läst ca 3 timmar idag, vilket är 3 timmar för lite. Blir nog till att läsa till efter midnatt idag igen. Men imorgon får jag inte sova lika länge som jag gjorde idag.
Så imorgon kommer jag inte göra så mycket mer än att läsa, äta och gå på toaletten. Möjligtvis kolla en halvtinne på tv för att göra något annat.

Men att ha missat lite tid idag gör mig inte så mycket. Det var så mycket roligare att få träffa pappa än att plugga. :)

Lite intressant tycker jag...

Det här läste jag i min omvårdnads bok alldeles nyss...

Demenssjuka är känsliga för yttre påverkan och måste bland annat avskärmas från olämpliga, sammansatta och komplicerade intryck. Det rekomenderas att rummen har en lugn helhetsprägel med dämpade, harmoniska färger. Golvet bör till exempel vara mörkare än väggarna, men det bör inte vara blankt eller ha oroliga mönster som kan ge patienten föreställningar om vatten eller is, eller mörka fält som kan uppevas som avgrunder. / ...  / Vidare ska man vara försiktig med radio och tv, bullerkällor som lätt kan distrahera och förvirra.


Jag tycker det i fet stil är väldigt intressant, även det sista om radio, tv och andra bullerkällor kan man ju diskutera.  Borde framförallt diskuteras med cheferna, kommunen och HåboHus.


Plugga, plugga och plugga...

Den här dagen har verkligen varit jobbig... Inte jobbig fysiskt men psykiskt. Det är väldigt jobbigt att läsa i den boken jag har läst, det är så mycket man ska ta in. Det är delvis även ganska mycket svåra ord och man kan behöva läsa om ett stycke en eller två gånger.
Nu har jag ca 1½ kapitel kvar i just den här boken.... Innan jag ska gå vidare till nästa.
Mitt mål är att läsa ut den här boken + att läsa alla anteckningar.

Så vi får se hur det går... Ska kolla på TV ett tag nu, så jag får väl sitte uppe och läsa till strax efter midnatt skulle jag tro. Jag vill ju verkligen få in texten jag läser, så jag måste läsa allt noggrant.
Stackars mina ögon säger jag bara.

Kommer inte göra så mycket mer än att läsa i ytterligare två dagar sen... Känns inte så lockande kan jag ju säga.

Helt sjukt!

Jag fick i förrgår veta om en trebarns mamma som blivit utsatt av en annan tjej som påståt att hon hade två döda barn och tvillingar. Men att hela historien var falsk och att hon använt sig av en amerikansk familjs bilder osv...

Jag har nu läst artilken i Expressen om det och trebarns mammans blogg, har även läst den här påhittade mammans blogg nu. Allt är så jävla sjukt! Att man ens kommer på att hitta på sånt? Vem hittar på två döda barn och tvillingar i livet där dom typ varit på väg att dö också?

Något som känns ännu mer skrämmande är att jag vet en som skulle kunna hitta på något sånt. Ingen jag känner längre, men en som gjorde mitt liv till ett helvette under mellanstadiet.




En liten uppdatering... Här finns länkarna:

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1326208/lurades-av-kvinna-med-falsk-blogg

http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.2309206


Ett minimalt ljus i mörkret...

Jag har kollat lite på skolor hemma om det finns någon som har laggt upp sin utbildning som här i Skövde. Det fanns inte en enda som har lagt upp på samma sätt. Men...
Det finns en skola som har likvärdiga kurser T1 och som inte heller har praktik under T1. Sista ansökningsdagen för att ansöka om förflyttning dit är den 15:e Oktober. Jag ska försöka få tag på nummret eller e-mail till den som är ansvarig för det.
Jag vet att jag inte kommer kunna börja i januari... Men jag skulle kanske kunna stå ut med att börja T2 till hösten. Läsa om den då, jag blir kvar här ifall att jag inte skulle komma in där.

Skulle verkligen vara underbart att få flytta hem igen.
Jag vill inte riktigt säga vilken skola det är... Men jag kan säga som så att jag har alltid velat läsa där.

Ingen motivation...

Just nu ligger min motivation till att plugga på noll!!
Allt bara känns blä!!

Har tom kollat på lägenheter hemma... Det fins en lägenhet i ett bra område som jag faktiskt skulle ha råd med! Med min lön då vill säga.  Det känns verkligen lockande... Det enda som skulle behövas fixa i den var typ att tapetsera om i sovrummet.

Tanken på att flytta hem igen och fortsätta jobba känns så lockande...

100 Dagar...


Dax att sova kanske?

Nu sitter jag i sängen och ska snart försöka sova lite...

Har haft så svårt att somna dom senaste veckorna. Dom gångerna jag somnat utan problem har varit på fyllan. Men något possitivt är väl att jag inte vaknar varje natt numera. 

Ska försöka gå upp tidigt nu resten av veckan. Har bestämt mig för att ställa klockan på 8.00, låta mig dra i sängen till 9.00 och sen gå ut och gå. Får se hur mina fötter och ben klarar av morgondagens promenad, fick så fruktansvärt ont i benen i går. Skulle verkligen behöva ha en grusväg här i närheten, jag klarar inte av att gå på asfalt.


Usch mår nästan illa just nu...

Jag måste erkänna...

Visst jag trivs här i Skövde, det är ju en mysig stad och så.
Men ändå så vantrivs jag så hemskt mycket. Jag känner mig så ensam.
Visst jag känner en del i klassen men jag umgås inte så mycket med dom förutom när vi festar. Många av dom jag umgås lite med umgås med varandra hela tiden. Dom hittar på saker med varandra hela tiden och får bara bättre och bättre kontakt. Dom kan ju gå till det andra huset eller ner/upp någon våning och knaka på.  Jag sitter verklgen här ute i ingenstans och är så ensam.

Blir det inte bättre dom närmaste månaderna eller som senast när jag flyttar till Kurorten så kommer jag hoppa av. Jag kommer inte klara tre år i en stad när jag känner mig så här ensam.


Nu undrar säkert någon om jag själv försöker att hitta på något med dom. Ja det gör jag, men dom verkar se det som ett problem att jag bor en bit bort.
Tror även att åldern spelar in för en del. Många av dom är 2-4 år yngre än mig, och det börjar märkas ganska bra på en del att dom är så pass unga. Önskar att det fanns någon mer i min ålder som jag hade något mer gemensamt med...


Så vi får se hur det här går...

Hur ska det här gå?

Nu har jag samlat ihop allt jag ska plugga på i en samlad hög. Det är 5 böcker, varav två ska jag läsa ut helt. Sen är det anteckningar och kompendier från 7 föreläsningar.
Så det är en fin liten hög.

Men det jag inte förstår är hur jag ska klara mig dom här dagarna i min lägenhet?! Nu har jag varit här sen klockan 12.00 ungefär. Sen jag kom hem har jag ätit lunch, mellis och är redan vrålhungrig! Jag blir verkligen hungrig av att plugga och då har jag inte pluggat speciellt mycket än idag. Hur ska då resten av veckan gå?
Jag får väl försöka äta massor av frukt... Vilket betyder att jag måste åka till ICA Maxi och göra av med pengar. Vivo här har ingen fräch frukt.

Nej om jag skulle ta och äta något till middag kanske?






Finns inga ord...

Ibland vet jag verkligen inte vad jag ska skriva.
Eller jag vet vad jag vill skriva, men jag vet bara inte hur jag ska få ner det i ord...


Första tentafesten

Här är lite fina bilder från våran första tentafest!  En del bilder är så underbart roliga!
 

     

     

     

     

     

  


Blä!

Just nu är jag så trött och sliten!

Har försökt plugga in anatomiska strukturer i två dagar. Har kanske sovit 4 timmar natten till idag (läs igår). Gjort en tenta på det och knapt sovit 10 min på dagen idag.
Nu sitter jag här, druckit en del alkohol, är så trött och vill bara gå och lägga mig.

Det är även så att jag nästan känner skuld över att jag skrivit om Ingers cancer och att jag stödjer den forskningen. Men det är inte den enda cancerform eller sjukdom jag stödjer. Det finns många flera!


Kan även säga att jag verkligen måste banta skithårt! Jag känner mig som en jävla flodhäst brevid dom flesta av mina klasskompisar, och jag trivs verkligen inte med det.
Jag tycker inte om mig själv just nu....

Dagens/kvällens Outfit

Det här är då vad jag kommer ha på mig ikväll...
Typ ett av dom få plagg jag inte känner mig som en stor ful gris i.





. . .

Nu är då första tentan över...

Den var inte så svår som jag först hade trott, var ganska "lätta" frågor. Men om det gick så bra för mig kan jag inte svara på. Svarade med eller mindre på alla frågor, på någon fråga vet jag nu i efterhand att jag hade fel på.

Bara hoppas att jag får G, orkar inte plugga till en omtenta.

Ångest!!

Jag har världens ångest inför morgondagens tenta...

Just nu kan jag typ bara ben och muskler. Jag borde även kunna hjärnan, ögat, örat, några blodkärl och en del nerver.
Visst jag kan en del nerver, vet vissa saker i hjärnan, ögat, örat osv...

Men jag ska kunna allt på latin utan stavfel!?
Jag är ju usel på att stava på svenska!

Rosa månad - Stödj Bröstcancerforskningen

Sen några år tillbaka så har ju Oktober varit en Rosa Månad som stöd för bröstcancerforskningen.

Min berättelse...

Jag har alltid tyckt att det är bra att stödja bröstcancerforskningen och har köpt några produkter varje år. Sen kom det då ett år som fick mig att vilja stödja det ännu mer än jag redan gjort. Det året jag träffade E och lärde känna och älska hans mamma... Jag fick veta ganska tidigt i vårat förhållande att hon hade haft bröstcanser och att hennes prognos såg väldigt bra ut. Hon hade varit "frisk" i drygt 1½ tror jag, men hon hade några år kvar innan hon skulle bli helt friskförklarad.
Det var när vi var i Thailand december 2005 som Inger verkligen insåg att det inte var något som stämde. Hon hade hostat en hel del i Sverige och jag märkte av hennes hosta i Thailand, det lät inte som en bra hosta. En frisk människa ska inte hosta så som hon gjorde, men jag kunde inte säga något till E. Hans mamma och cancer ihop fick man inte prata om, hon var frisk enligt honom och skulle leva i många många år till.
Efter Thailand så uppsökte Inger en läkare då hon misstänkte att cancern var tillbaka, men det var inget vi fick veta. Hon gick på många olika undersökningar, röntgen och allt vad man nu gör. Jag tror det var i Mars/April 2006 som vi blev bjudna dit på middag av en speciell anledning. Det var den dagen vi fick veta att cancern var tillbaka, något som jag misstänkte men som kom som en shock för E. Vi två var dom första förutom Christer (E´s pappa) och Roffe & Riggan (faster med man) som fick veta, E´s bror fick veta dagen efter oss.
Det läkarna hade upptäckt var metastaser i lever och lungorna. Dom i lungorna var orsaken till hennes hosta. Inger hade fått mediciner som skulle minska metastaserna och om hon tog dom och om dom hjälpte sa läkarna att hon skulle få leva i 5-10 år. Vilket jag tyckte lät lite väl länge. Men Inger var lite osäker på om hon verkligen ville ta medicinerna, hon hade redan genomgått en behandling för cancern. Men efter mycket diskuterande fram och tillbaka så valde hon att börja äta tabletterna, då  E skule sluta snusa och Roffe sluta röka.
Behandlingen gick väldigt bra, metastaserna minskade till halva storleken på bara några månader. Inger var pigg och många trodde att hon skulle leva dom 10 åren som det pratats om. Jag tyckte dom att vi inte skulle ställa oss in på 10 år utan mer hoppas på 5 bra år.
I samma veva som jag och E flyttade isär, men inte gjorde slut, så började Inger hosta mer igen. Det var i November 2006. Hela julen och nyår gick, Inger och Christer åkte till Thailand i Januari. Mitt och E´s förhållande tog slut i samma veva som dom kom hem från Thailand. Vilket gjorde Inger så ledsen då jag nästan var på väg att flytta in igen. Hon blev ledsen när jag flyttade ut, men när jag ändå var där ganska mycket och firade julen med dom så hoppades hon på att vi skulle hitta tillbaka till varandra. Jag var den dottern hon aldrig fick.
Efter att jag och E hade gjort slut på riktigt, jag hade hämtat alla mina möbler, kläder osv... Så fick jag ju aldrig någon uppdatering om hur Inger mådde. Jag träffade på henne nån gång ibland i centrum, skickade ett sms ibland. Det enda jag hade fått veta var att metastaserna hade börjat växa igen, medicinerna hjälpte henne i ett år ungefär.
I maj 2007 träffade jag Inger utanför ICA, då berättade hon att det inte var så bra. Det hade spridit sig till ryggen, hon hade väldigt ont och åt inte längre tabletter mot cancern.
Det var sista gången jag träffade Inger... Jag hade tänkt åka till henne flera gånger under sommaren, men varje gång jag var på väg dit efter jobbet såg jag E´s bil åkandes åt det hållet. Vi pratade inte med varandra då och jag ville inte riskera att träffa honom. Jag hade bestämt mig för att hälsa på Inger efter min semester, som tog slut i början av Augusti.
Men när jag var på Kreta i månadsskiftet juli/augusti fick jag det värsta sms någon kunde skicka mig. Jag fick beskedet att dom trodde hon skulle ha gått bort dagen innan, men hon klarade den dagen. Det smset fick jag den 31:a juli. Hon som jag fick smset av trodde att jag hade varit med och tagit farväl av Inger någon dag tidigare på sjukhuset, då hon inte varit bjuden. Men jag visste ju inte om att hon var så dålig.
Inger somnade in dagen efter att jag fick smset, 1:a Augusti 2007.




Inger betydde verkligen så mycket för mig. En helt underbar människa! Jag kommer aldrig kunna få en lika bra svärmor som hon var.
Sen jag fick veta att Inger hade cancer har det varit en självklarhet för mig att stödja forskningen. Jag tycker ävn att det borde vara en självklarhet för alla, även om dom inte känner någon som har drabbats.

Här är några produket man kan köpa för att stödja bröstcancerforskningen:

  

  

Jag har redan Wettex-trasorna, ska köpa skurhinken, en topp och nagelacket.

Jag vill!!

Jag vill så extremt gärna åka på Kryssning!!

Skulle vara så underbart!! *piiiik*



 


Någon mer som skulle vara intresserad av att följa med?

Lite bilder

Lite bilder från helgen hemma i Bålsta och på besök i Kungsängen.


Kräftskiva hemma hos Linda

     

     

     

  


Hemma hos Jessica i Kungsängen

     

  

RSS 2.0